18 mars 2018
18:30

Referat: KFUM Central Basket - Hammarby Basket

Match sen lördagseftermiddag/kväll i Gärdeshallen.
Central har bra rörelse i sitt anfall med mycket screenar off ball där vi fastnar. De utnyttjar även inledningsvis missmach inside och kommer till enkla avslut. Tar flera minuter innan första spelmålet kommer i matchen. Central några poäng före i början av matchen innan vi kommer till några bra avslut och drar ifrån till ledning 20-12 efter Q1.
Har sekvenser under matchen där vi glömmer lagspelet anfallsmässigt och tar individuella, stressade avslut. Detta mest i början av Q2 och senare återfall under Q4. Så länge som vi håller oss till vårt lagspel både i anfall och försvar är vi riktigt svåra att möta.
Central plockar ofta upp på vår planhalva men ger oss inga direkta problem att få upp bollen. Tveksam om det ledde till några turnovers alls. Vi förlorar perioden men leder i halvtid med 30-27.
Nästa period blir vår. Vi stänger till i försvaret ordentligt och tvingar Central till svåra beslut. Samtidigt spelar vi lugnt i anfallet och varierar avsluten. Är så här vi kan och ska spela. Gör 24-8 i perioden.
Testar att byta anfall inledningsvis i sista perioden. Ändrar dock tillbaka ganska snabbt då vi inte hittar någon balans och blir stillastående. Här kommer vi alltså även tillbaka till individuella spelet.
There is no I in “team” !!!
Även om vi inte producerar så mycket framåt jobbar vi jättebra hem och får oftast stop på Centrals attacker. Har kontroll rakt genom sista perioden och vinner till slut matchen med 61-47

Utgången av denna match innebar även att vi tar hem SERIESEGERN med en match kvar.
Detta lag som förra säsongen vann D4 och letade tuffare motstånd kliver alltså rakt genom D3.
Var kommer vi kunna följa detta lag under nästa säsong ???
Missa nu inte att se lagets sista match på lördag, 24 mars, 17:15 i Enskedehallen.
Blir det guldhattar eller chokladmedaljer?